1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Konya Çumra’da bitkisel atıklardan elektrik üretilecek

Konya Çumra’da bitkisel atıklardan elektrik üretilecek

5ER Enerji, Konya’nın Çumra ilçesinde kuracağı 16,116 MW’lık biyokütle tesisinde günde 373 ton bitkisel atığı yakarak elektrik üretecek. 

Konya Çumra’da bitkisel atıklardan elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - 5ER Enerji, Konya’nın Çumra ilçesinde kuracağı 16,116 MW’lık biyokütle tesisinde günde 373 ton bitkisel atığı yakarak elektrik üretecek. 

5ER Enerji Tarım Hayvancılık A.Ş. tarafından Konya İli, Çumra İlçesinde 16,116 MW kapasiteli Biyokütle Enerji Santrali kurulup işletilmesi planlanıyor. Proje bedeli yaklaşık 10 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında hazine vasfındaki yaklaşık 288 bin metrekarelik alanda kurulacak olan Biyokütle Tesisi’nde, Çumra ve yakın ilçelerde bulunan bitkisel atıkların toplanarak hammadde olarak kullanılması hedefleniyor. Bitkisel atık bazlı hammaddenin kazanda yakılmasıyla oluşan buhardan, türbin ve jeneratör ünitesi yardımıyla elektrik enerjisi üretimi yapılacak.

Tesiste günde 373 ton bitkisel atık hammadde olarak kullanılacak. Tesiste üretilecek olan elektrik enerjisinin 3,25 km kuzeybatısında bulunan Alibeyhüyüğü Trafo Merkezi’ne yönlendirilmesi planlanıyor.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler