1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Konya Ilgın AŞ kömür üretmeye başlıyor

Konya Ilgın AŞ kömür üretmeye başlıyor

Park Elektrik’in bağlı ortaklığı Konya Ilgın AŞ, kömür üretme aşamasında geldi. 

Konya Ilgın AŞ kömür üretmeye başlıyor

Enerji Günlüğü - Park Elektrik’in bağlı ortaklığı Konya Ilgın AŞ, kömür üretme aşamasında geldi. 

Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ’nin bağlı ortaklığı Konya Ilgın Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ (Konya Ilgın) rödovans usulüyle işletme hakkını elinde bulundurduğu, Ilgın’da yer alan kömür sahası ile ilgili bu yılın Mayıs ayında 2019-2024 yıllarını kapsayan bir dekapaj sözleşmesi imzalamıştı. Bu sözleşme ile Konya Ilgın, 2019 yılının son çeyreğinde kömür üretim faaliyetine başlamayı planlıyordu. Şirket, 2019 Haziran ayında kömür yatağı üzerindeki örtü tabakasının kaldırılması çalışmalarına başlamıştı. Bu doğrultuda şirket, planladığı gibi kömür üretim aşamasına geldi. 

Şirket 5 yıllık süreçte, yıllık yaklaşık 420.000 ton olmak üzere toplam 2,1 milyon ton kömür üretmeyi planladığını duyurdu. Konya Ilgın, kömür üretim miktarını, dekapaj planlaması ve üretilecek kömürün piyasada göreceği ilgiye bağlı olarak artırıp azaltabilecek.

Açıklamada, Konya Ilgın AŞ tarafından, yılın kalan bölümünde ve esas itibariyle 2020’de üretilecek kömürün satışı amacıyla pazar araştırmalarına ve potansiyel müşterilerle görüşmelere başlandığı belirtildi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler