1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Konya Ilgın Eti Soda’ya 240 bin ton kömür verecek

Konya Ilgın Eti Soda’ya 240 bin ton kömür verecek

Konya Ilgın, Eti Soda ile sözleşmesini bir yıl uzattı; Eti Alüminyumla devam etmekte olan sözleşmesini ise bitirdi.

Konya Ilgın Eti Soda’ya 240 bin ton kömür verecek

Enerji Günlüğü - Konya Ilgın, Eti Soda ile sözleşmesini bir yıl uzattı ve 240 bin ton kömür taahhüt etti. Şirket Eti Alüminyumla devam etmekte olan sözleşmesini ise bitirdi.

Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ’nin bağlı ortaklığı Konya Ilgın Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ ile Eti Alüminyum AŞ anlaşma yoluyla; daha önce imzaladıkları 50.000 ton kömür teslim sözleşmesini uzatmama kararı aldılar. 

Konya Ilgın, normal koşullarda 30 Haziran 2022 tarihinde sona eren sözleşme kapsamında 35.765 ton kömür teslimatı gerçekleştirdi. 

Konya Ilgın, Eti Soda Üretim Pazarlama Nakliyat ve Elektrik Üretim AŞ ile imzalamış olduğu ve 16 Temmuz 2022 tarihine kadar geçerli olan kömür alım-satım sözleşmesini ise Eti Soda ile mutabık kalarak, bir yıl uzattı. 

Yeni sözleşmeyle Konya Ilgın; 16 Temmuz 2023 tarihine kadar Eti Soda veya alt yüklenicilerine, maden sahasında ve ocak başında teslim etmek suretiyle 240.000 ton kömür tedarik edecek. Nakliye giderleri Eti Soda’ya ait olacak. 

Yeni sözleşmeye göre Eti Soda, sözleşmede belirtilen 240.000 tonluk miktarı gerekli görürse %25 oranında azaltıp arttırabilecek. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler