1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Konya Ilgın’ın 188 milyon tonluk rezervi mümkün kategorisinde

Konya Ilgın’ın 188 milyon tonluk rezervi mümkün kategorisinde

Konya Ilgın’ın Ilgın’daki 188 milyon tonluk potansiyel kömür rezervi, mümkün kategorisine alındı.

Konya Ilgın’ın 188 milyon tonluk rezervi mümkün kategorisinde

Enerji Günlüğü - Konya Ilgın’ın Ilgın’daki 188 milyon tonluk potansiyel kömür rezervi, mümkün kategorisine alındı. 

Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ [PRKME] iştiraki Konya Ilgın Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ’nin işlettiği ve UMREK kodu kapsamında “potansiyel” olarak sınıflandırılan Konya'nın Ilgın ilçesindeki maden sahalarındaki kömür kaynağı, “mümkün” kategorisine alındı. 

Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonunun (UMREK) yetkilendirdiği Güvenli ve Verimli Maden Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., 10 Ocak 2022 tarihli Kömür Kaynak Kestirim Raporu'nda sahalardaki 188.000.000 ton kömür kaynağının tamamını “Potansiyel” kategoride sınıflandırmıştı. Potansiyel kategorideki kömür kaynaklarında maden rezerv kestirim çalışmasına geçebilmek için ilave çalışmalar yapılması gerekiyor. 

Konya Ilgın’ın bu çalışmaları tamamlamasının ardından, yetkili şirket sahadaki rezervi “mümkün” kategorisine aldı. 

Park Elektrik’ten yapılan açıklamada, “mümkün” kategoride sınıflandırılmış kömür kaynağının “belirlenmiş” ve/veya “ölçülmüş” kömür kaynağı kategorisine yükseltilmesiyle ilgili çalışmalar için Güvenli ve Verimli Maden Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ile sözleşme imzalandığı ve çalışmaların 2024 yılı Haziran ayına kadar tamamlanmasının planlandığı bildirildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler