1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Konya-Karapınar GES projesi ilk etabı halkın görüşünde

Konya-Karapınar GES projesi ilk etabı halkın görüşünde

Enerji Günlüğü -  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 1500 MW'lık Konya-Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi, I. Kısım GES projesi...

Konya-Karapınar GES projesi ilk etabı halkın görüşünde

Enerji Günlüğü -  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 1500 MW'lık Konya-Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi, I. Kısım GES projesi halkın görüşüne açıldı.

Konya İli Karapınar ilcesinde T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Konya-Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi, I. Kısım Güneş Enerjisi Üretim Tesisi (1500MWe) projesi ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunarak, nihai kabul edildi.

Nihai olarak kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) gün halkın görüşüne açıldı. görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde KONYA Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edilebilecek.

Bakanlıkça projeyle ilgili karar alma sürecinde bu görüşler de dikkate alınıyor. Bakanlık halktan gelen görüşler ışığında rapor içeriğinde gerekli eksikliklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da İnceleme Değerlendirme Komisyonunun yeniden toplanmasını isteyebiliyor.

Proje ile ilgili ÇED Süreci Eylül ayı ortasında başlamıştı.

KONYA-KARAPINAR GES PROJESİNİN İLK ETAP SÜRECİ BAŞLADI

KONYA-KARAPINAR GES PROJESİ İLK ETABI İNCELENECEK

Önceki ve Sonraki Haberler