1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Konya-Karapınar GES projesi ilk etabına çevre onayı

Konya-Karapınar GES projesi ilk etabına çevre onayı

Enerji Günlüğü – Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 1500 MW'lık Konya-Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi, I. Kısım GES projesi ile...

Konya-Karapınar GES projesi ilk etabına çevre onayı

Enerji Günlüğü – Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 1500 MW'lık Konya-Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi, I. Kısım GES projesi ile ilgili “ÇED Olumlu” kararı verildi.

Konya İli Karapınar ilcesinde T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Konya-Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi, I. Kısım Güneş Enerjisi Üretim Tesisi (1500MWe) projesi ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu incelenerek “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen bu kararın KONYA Valiliği(Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekiyor. Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması ve ÇED Yönetmeliği gereğince yatırımın başlangıç, inşaat dönemine ilişkin izleme raporlarının Bakanlığa, projede yapılacak Yönetmeliğe tabi değişikliklerin de KONYA Valiliklerine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) iletilmesi gerekiyor. 

KONYA-KARAPINAR GES PROJESİNİN İLK ETAP SÜRECİ BAŞLADI

Önceki ve Sonraki Haberler