1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Konya Karatay'da elektrik iletim hattı yapılacak

Konya Karatay'da elektrik iletim hattı yapılacak

Enerji Günlüğü - Konya İli, Karatay İlçesi, Tatlıcak mevkiinde 19,6 km'lik 154 kV Büsan TM-Konya 4 TM elektrik iletim hattı yapılacak.Türkiye Elektrik...

Konya Karatay'da elektrik iletim hattı yapılacak

Enerji Günlüğü - Konya İli, Karatay İlçesi, Tatlıcak mevkiinde 19,6 km'lik 154 kV Büsan TM-Konya 4 TM elektrik iletim hattı yapılacak.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından, Konya İli, Karatay İlçesi, Tatlıcak mevkiinde 19,6 km'lik 154 kV Büsan TM-Konya 4 TM EEİH'nin tesisi ve işletilmesi planlanıyor.

Planlanan elektrik enerjisi iletim hattının (EEİH) gerilimi 154 kV uzunluğu ise 19,6 km olacak. Söz konusu EEİH projesinin hayata geçmesiyle Büsan TM ile Konya 4 TM arasındaki bağlantı sağlanarak enterkonnekte sisteme dahil edilecek, böylece bölgedeki artan enerji ihtiyacı sürekli ve kesintisiz olarak karşılanacak.

Tesis edilmesi ve işletilmesi planlanmakta olan bu hattın, en son düzenlemelere göre yüzde 3 amortisman göz önüne alındığında, projenin ömrü 30 yıl olarak öngörülüyor.

Tesisi planlanan hat için proje bedeli 4,8 Milyon TL olarak belirlendi.

PROJE HALKIN GÖRÜŞÜNE AÇILDI

154 kV Büsan TM-Konya 4 TM elektrik iletim hattı projesi için hazırlanan ÇED raporu 10 (on) günlüğüne halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Konya İli, Karatay İlçesi, Tatlıcak mevkiinde yapılacak 19,6 km'lik 154 kV Büsan TM-Konya 4 TM elektrik iletim hattı projesi için hazırlanan ÇED raporu 10 (on) günlüğüne halkın görüşüne açıldığını bildirdi.

Nihai olarak kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu'nu incelemek isteyenler, on günlük süreç içerisinde KONYA Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat ederek görüş ve önerilerini verebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler