1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Konya ve Mersin’den sonra Denizli’ye de güneş santrali kuruldu

Konya ve Mersin’den sonra Denizli’ye de güneş santrali kuruldu

Enerji Günlüğü - Güneş ışınlarından gelen enerjiyi elektriğe çevirerek üretim sağlayangüneş santrallerinin sayısı çoğalıyor. Yakın geçmişte...

Konya ve Mersin’den sonra Denizli’ye de güneş santrali kuruldu

Enerji Günlüğü - Güneş ışınlarından gelen enerjiyi elektriğe çevirerek üretim sağlayangüneş santrallerinin sayısı çoğalıyor. Yakın geçmişte Greenway firması tarafından Mersin'in merkez Toroslar ilçesinde başladığı ilk ‘Kule Tipi Yoğunlaştırılmış Güneş Enerjisi Santrali'nin kurulumu gerçekleşmişti. Daha sonra ise Konya’da IBC SOLAR Türkiye tarafından 200 KW gücünde Güneş Enerjisi Santrali kurulmuştu.

Şimdilerde de Denizli’nin Serinhisar ilçesinde 10 bin metrekarelik alana kurulan güneş enerjisi santrali dikkatleri üstüne çekiyor. 1.818 güneş paneli kullanılarak oluşturulan 500 kWp güce sahip santral, Ayaz köyünde tarıma elverişli olmayan bir alanda yükseliyor.

Türkiye’de güneş santralleri hangi bölgelerde kurulabilir?

Türkiye’de güneş enerjisinden elektrik üretimi için santraller, 27 bölgede toplam 38 şehirde kurulabiliyor. 38 şehir içinde en büyük pay 92 MW ile Konya‘nın. Bu şehri sırasıyla 58 MW ile Antalya, 26 MW ile Burdur ve 18 MW ile Isparta izliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler