1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Konya’da sera ısıtması için jeotermal kaynak aranacak

Konya’da sera ısıtması için jeotermal kaynak aranacak

Doğukan Jeotermal, teknolojik seranın ısıtılması amacıyla Konya’nın Tuzlukçu ilçesi sınırları içinde 8 adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

Konya’da sera ısıtması için jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Doğukan Jeotermal, teknolojik seranın ısıtılması amacıyla Konya’nın Tuzlukçu ilçesi sınırları içinde 8 adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

Doğukan Jeotermal Mad. Enerji Tar. ve Hayv. Pet. Akar. İnş. San. Tic Ltd. Şti. tarafından Konya İli, Tuzlukçu İlçesi, Gürsu ve Çöğürlü Mahalleleri mevkiinde "Jeotermal Kaynak Arama Sondaj" faaliyeti yapılması planlanıyor. Projenin yaklaşık 1 milyon liraya malolması bekleniyor. 

Sondaj kuyusunun açılmasından sonra çıkartılan sıcak suyun kurulacak olan teknolojik seranın ısıtılması konusunda kullanılması planlanıyor.

ER:3385490 ruhsat numaralı tarım vasfındaki sahada jeotermal akışkan potansitelinin belirlenebilmesi amacıyla DES rezistivite yöntemi kullanılarak jeolojik etüt çalışmaları yapıldı ve arazide jeotermal kaynağın bulunduğu belirlendi. Bu kapsamda proje alanında jeotermal kaynak rezerv miktarı, kalite uygunluk gibi değerlendir- meler için arama amaçlı 8 (sekiz) adet sondajla arama faaliyeti yapılacak. Sondaj kuyularının derinliği tahminen 1000 metre, genişliği de 50 cm olacak. Sondaj sonrasında istenilen verilerin elde edilmesinden sonra üretime geçilecek.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler