1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Konya’daki iki GES projesi için ÇED gerekli değildir kararı

Konya’daki iki GES projesi için ÇED gerekli değildir kararı

Enerji Günlüğü - Espe Enerji'nin güneş enerjisi projesi ile Rumi1 Enerji'nin 2 MW GES projesiyle ilgili 'ÇED Gerekli Değildir' kararı verildi.Çevresel...

Konya’daki iki GES projesi için ÇED gerekli değildir kararı

Enerji Günlüğü - Espe Enerji'nin güneş enerjisi projesi ile Rumi1 Enerji'nin 2 MW GES projesiyle ilgili 'ÇED Gerekli Değildir' kararı verildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Konya’da Espe Enerji'ninyapmayı planladığı güneş enerjisi projesi ile Rumi1 Enerji'nin 2 MW GES projesiyle ilgili 'ÇED Gerekli Değildir' kararı verildi.

Buna göre, Konya ili Kulu ilçesi Kemaliye Mahallesi, Günahkaraltı (170 Ada ve 2 Parsel) mevkiindeki Espe Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan 6 MW Güneş Enerjisi Projesi ile ilgili ÇED gerekli değildir kararı verildi.

Yine, RUMİ1 Enerji tarafından Konya ili Altınekin ilçesi Dedeler Köyü, Nasuhlu Mevkii 27-28 Pafta, 138 Parsel mevkiinde yapılması planlanan 2 MW Güneş Enerjisi projesi ile ilgili “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler