1. HABERLER

  2. Konya`ya 7,224 MW`lık Biyogaz santrali

Konya`ya 7,224 MW`lık Biyogaz santrali

Enerji Günlüğü - Konya Biyogaz Elektrik, Konya'da 7,224 MW'lıkÇumra Biyogaz Enerji Santrali kuracak.Konya Biyogaz Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Konya...

Konya`ya 7,224 MW`lık Biyogaz santrali

Enerji Günlüğü - Konya Biyogaz Elektrik, Konya'da 7,224 MW'lıkÇumra Biyogaz Enerji Santrali kuracak.

Konya Biyogaz Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Konya İli, Çumra İlçesi sınırlarında İçeriçumra Mahallesi Mevkii’nde 7,224 MW kurulu güce sahipÇumra Biyogaz Enerji Santrali'nin kurulup işletilmesi planlanıyor.

22.250.000 Dolar maliyeti olacağı tahmin edilen santralde günde bin ton hayvan dışkıları, meyve-sebze-mutfak- mezbaha atıkları kullanılarak elektrik ve ısı enerjisi üretilecek. Ayrıca tesiste oksijensiz ortamda günde 100 ton katı organik gübre, 400 ton sıvı organik gübre üretilecek.

Tesis için gerekli proses suyunun Çumra Belediyesi’ne ait tankerlerle ya da kiralanacak tankerlerle gerekli izinler alınarak Çumra Belediyesi’nden temin edilmesi planlanıyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Konya Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

...

 

Önceki ve Sonraki Haberler