1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Köprübaşı HES için ÇED Olumlu kararı

Köprübaşı HES için ÇED Olumlu kararı

Enerji Günlüğü - EBY Enerji'nin Giresun'da kurmayı planladığı 5.50 MW kurulu gücündeki Köprübaşı Regülatörü ve HES için hazırlanan ÇED raporu...

Köprübaşı HES için ÇED Olumlu kararı

Enerji Günlüğü - EBY Enerji'nin Giresun'da kurmayı planladığı 5.50 MW kurulu gücündeki Köprübaşı Regülatörü ve HES için hazırlanan ÇED raporu olumlu bulundu.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, EBY Enerji Elektrik Üretim San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Karadeniz Bölgesinin doğusunda Giresun İli, Dereli İlçesi, Tam Dere üzerinde hayata geçirmeyi planladığı  “Köprübaşı Regülatörü ve HES (5,70 MWm/5,50 MWe), Kırma-Eleme Tesisi ve Harç Ünitesi Tesisleri” projesi ile ilgili “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” Kararı verildiğini açıkladı.

Açıklamaya göre, Giresun Valiliği (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekiyor. Ayrıca, projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması ve ÇED Yönetmeliği gereğince yatırımın başlangıç, inşaat dönemine ilişkin izleme raporlarının Bakanlığa, projede yapılacak Yönetmeliğe tabi değişikliklerin de GİRESUN Valiliklerine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) iletilmesi gerekiyor. 

EBY ENERJİ GİRESUN'DA 5.5 MW'LIK HES KURACAK

Önceki ve Sonraki Haberler