1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kore Emeklilik Fonu yeni kömür santrallerini finanse etmeyecek

Kore Emeklilik Fonu yeni kömür santrallerini finanse etmeyecek

Kore Ulusal Emeklilik Fonu, iklim krizi ile mücadele kapsamında yurtiçi ve yurtdışındaki yeni kömür santrallerinin inşasını finanse etmeyi durduracak.

Kore Emeklilik Fonu yeni kömür santrallerini finanse etmeyecek

Enerji Günlüğü - Kore Ulusal Emeklilik Fonu, iklim krizi ile mücadele kapsamında yurtiçi ve yurtdışındaki yeni kömür santrallerinin inşasını finanse etmeyi durduracak.

Dünyanın üçüncü büyük emeklilik fonu olan Kore Ulusal Emeklilik Fonu, iklim krizini yönetmeye yönelik acil ihtiyacı gerekçe göstererek, kömürden uzaklaşma eğilimini benimseyerek, yurtiçi ve yurtdışındaki yeni kömür santrallerinin inşasını finanse etmeyi durdurmayı taahhüt etti.

Fon Yönetim Komitesi bu yeni politikaya dair ayrıntıları hazırlamak için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu ve uygulamanın aslında yılın ikinci yarısında araştırma yaptıktan sonra yürürlüğe girmesinin beklendiğini açıkladı.

Kore Ulusal Emeklilik Fonu, Aralık 2019 itibarıyla yönettiği 637 milyar ABD doları değerindeki varlığa sahip. 

Kore ulusal emeklilik fonu ve diğer finansman kuruluşlarının sponsor olduğu Güney Kore’nin kömüre dayalı elektrik santrallerinin, 1983 yılından bu yana yaklaşık 9.500 erken ölüme neden olduğu kaydediliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler