1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Körfez ülkeleri petrol üretiminde rekor kırdı

Körfez ülkeleri petrol üretiminde rekor kırdı

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’da toplam petrol üretimi üç aylık dönemde rekor kırdı.Financial Times'ın...

Körfez ülkeleri petrol üretiminde rekor kırdı

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’da toplam petrol üretimi üç aylık dönemde rekor kırdı.

Financial Times'ın haberine göre, Körfez ülkeleri artık eskisinden çok daha fazla petrol üretiyor. 

KÜRESEL TALEBİN YÜZDE 18’İNİ KÖRFEZ KARŞILIYOR 

Uluslararası Enerji Ajansı'nın tahminlerine göre, Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'da toplam petrol üretimi üç aylık dönemde rekor kırdı. Eylül ayı verilerine göre, Körfez ülkelerinde petrol üretimi, küresel talebin yüzde 18'ini karşıladı. Üçüncü çeyrekte dört bölgede günlük üretim 16,4 milyon varil oldu. 

ABD HAM PETROL ÜRETİMİ YÜZDE 50 ARTTI

ABD'de ham petrol üretimi 2008 yılından bu yana yüzde 50 oranında arttı. Altmış yıldan uzun bir süredir BP tarafından yayınlanan sanayi trendlerine ilişkin yıllık istatistiklere göre enerji piyasalarında dengeleri değiştiren kaya petrolü üretimi sayesinde ABD’de yapılan ham petrol üretimi geçtiğimiz yıl yüzde 14'lük artışla günde 8.9 milyon varile yükseldi. 

1967 yılında 640 bin varillik artış, rekor olarak kaydedilmişti. Geçtiğimiz yıl ise günlük üretimdeki artış 1.04 milyon varil olarak belirlendi ve rekor yenilenmiş oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler