1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Körfez’in temizliği Siemens’e emanet

Körfez’in temizliği Siemens’e emanet

Enerji Günlüğü - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU), Atıksu ve Temiz Su Yönetim Sistemi projesiyle Kocaeli'nin su şebekesini...

Körfez’in temizliği Siemens’e emanet

Enerji Günlüğü - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU), Atıksu ve Temiz Su Yönetim Sistemi projesiyle Kocaeli'nin su şebekesini denetlemek için Siemens'in SCADA çözümlerini tercih etti. Türkiye’de ilk defa bir şehrin su şebekesinin tamamını kapsayan İSU-Siemens SCADA projesiyle il genelinde 116 noktada altyapı çalışmaları gerçekleştirildi. Başta atıksu terfi merkezleri olmak üzere, atıksu arıtma tesisleri, logarlar, kanallar ve kanalizasyon yapıları, organize sanayi bölgeleri ve yağmur suyu terfi merkezlerinden oluşan altyapı yenilemesinde, Siemens'in online ölçüm cihazları bu noktalarda kullanıma alındı. Projeyle birlikte, daha önce kendi aralarında kontrol cihazlarıyla otomatik olarak çalışır durumda bulunan terfi noktaları, tek bir merkezden ve başka personele ihtiyaç kalmaksızın yönetilebilir hale getirildi. SCADA sistemiyle, atıksu hattı verilen hattı gözlemlemek, gelecekte arıtma tesisinin ne kadar arıtma yapabileceğini öngörmek ve buna uygun planlamaları yapmak mümkün hale geldi.

ENERJİ TÜKETİMİ MİNİMİZE EDİLİYOR

Projeyle birlikte, Kocaeli genelindeki 42 adet terfi merkezi, 16 adet atıksu arıtma tesisi, 25 adet sanayiinin ana kollektör bağlantı noktaları ilgili cihaz ve ekipmanlarla SCADA merkezinden izlenebiliyor. Sistem, 33 ayrı noktada ölçülen kollektör doluluk bilgileri ile terfi merkezleri arasında tam bir koordinasyon sağlayarak enerji tüketiminin minimum seviyeye indirilmesinin yolunu açıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler