1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Korkut Öztürkmen Aksa Enerji YK üyesi olarak atandı

Korkut Öztürkmen Aksa Enerji YK üyesi olarak atandı

Aksa Enerji’de, istifa eden YK üyesi Mehmet Akif Şam yerine Korkut Öztürkmen atandı. 

Korkut Öztürkmen Aksa Enerji YK üyesi olarak atandı

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji’de, istifa eden YK üyesi Mehmet Akif Şam yerine Korkut Öztürkmen atandı. 

Aksa Enerji Üretim AŞ’de 27 Nisan 2017 tarihinden bu yana Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Mehmet Akif Şam, Yönetim Kurulu Üyeliğinden ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyeliğinden 13 Ocak 2021 tarihi itibarıyla istifa etti. Mehmet Akif Şam’ın istifasıyla boşalan Yönetim Kurulu Üyeliğine Korkut Öztürkmen getirildi. 

Korkut Öztürkmen’in yeni görevi, yapılacak ilk Genel Kurul’un onayına sunulacak. 
  
Robert Kolej’deki lise öğreniminden sonra Boğaziçi Üniversitesi'nden Makine Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği dallarında çift diploma alan Korkut Öztürkmen, 1996-2007 yılları arasında Koç Holding'in Stratejik Planlama ve Enerji Grubu’nda iş geliştirme ve yatırımlardan sorumlu yönetici pozisyonlarında elektrik, doğal gaz ve petrol sektörlerindeki üretim, dağıtım ve satış değer zincirlerinde, dönemin özelleştirme ihaleleri de dahil olmak üzere, uluslararası ortaklıklarla birçok stratejik projenin geliştirilmesinde, finansmanında ve hayata geçirilmesinde roller aldı. 

2002 yılında Koç Üniversitesi'nde Executive MBA programını tamamlayan Öztürkmen, 2007-2009 yılları arasında; OMV Türkiye Ülke Müdürü olarak görev aldı. 

Ardından, 2009-2018 yıllarında OMV Türkiye Elektrik İş Birimi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak çalıştı. 

2013 yılında, İngiltere'deki Ashridge Business School’da ‘Power2Lead' üst düzey liderlik programını tamamlayan Öztürkmen, Elektrik Üreticileri Derneği Başkan Yardımcılığı görevini de yürütüyor. Korkut Öztürkmen, Mayıs 2019-Ocak 2021 yılları arasında IC-İçtaş'ta Enerji Grubu Başkanı ve Enerji Grubu şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler