1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Koruma Şirketler Grubu Kocaeli tesislerinin çatılarına GES kurdu

Koruma Şirketler Grubu Kocaeli tesislerinin çatılarına GES kurdu

Koruma Şirketler Grubu, Kocaeli’deki tesislerinin ofislerinde iki fabrika çatılarına kurduğu 700 kW’lık güneş santrallerinde üretilen elektriği kullanacak.

Koruma Şirketler Grubu Kocaeli tesislerinin çatılarına GES kurdu

Enerji Günlüğü - Koruma Şirketler Grubu, Kocaeli’deki Ar-Ge Merkezi, İdari Bina ve Koruma Temizlik Fabrikası çatılarına 700 kW kurulu gücünde güneş enerjisi santrali kurdu.

Türkiye’nin kimya üreticilerinden Koruma Şirketler Grubu, bünyesindeki Koruma Temizlik, Koruma Tarım ve Koruma Klor Alkali fabrikaları üretim esnasında yüksek miktarlarda elektrik enerjisine ihtiyaç duyuyor. Grubun Kocaeli’nin Derince İlçesi’nde yer alan tesisindeki Koruma Temizlik Fabrikası, Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi ile İdari Merkez Binası çatılarına 700 kW kurulu gücünde güneş enerjisi santrali kurdu. Santralde üretilecek enerji ile Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi ve İdari Merkez binasındaki ofislerin elektrik ihtiyacı karşılanabilecek. Tüketimden artan enerji ise üretim tesislerinde değerlendirilecek.

HEDEF 2 MW GÜNEŞ KURULU GÜCÜ

Koruma Klor Alkali Ar-Ge Direktör Yardımcısı S. Baran Öneren, tesis bünyesinde güneş enerji panellerini uygun olan her noktada kullanma kararı aldıklarını belirterek, “Kısacası ofislerimizde güneşle çalışacağız. Hedefimiz kademeli olarak bu rakamı 2 MW’ın üzerine çıkarmak” dedi. 

HATAY VE DENİZLİ TESİSLERİ İLE GES KURULU GÜCÜ 4 MW’A ULAŞACAK

Uygulanan projenin sadece Derince’ye yönelik olmadığını belirten Öneren, “Hatay’daki ve Denizli’deki tesislerimizde de kurumuna başladığımız GES’ler ile birlikte ilerleyen süreçte 4 MW gibi bir kurulu güce ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler