1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Köse-Reşadiye arasına 212 kilometrelik yeni hat

Köse-Reşadiye arasına 212 kilometrelik yeni hat

Gümüşhane’nin Köse ilçesiyle Tokat’ın Reşadiye ilçesi arasında 212 kilometrelik yeni elektrik enerjisi iletim hattı kuruluyor.

Köse-Reşadiye arasına 212 kilometrelik yeni hat

Enerji Günlüğü - Gümüşhane’nin Köse ilçesiyle Tokat’ın Reşadiye ilçesi arasında 212 kilometrelik yeni elektrik enerjisi iletim hattı kuruluyor.  

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), Kuzeybatı Anadolu’da üretilen ve Gürcistan’dan alınan elektriği ülkenin diğer kesimlerine daha rahat aktarmayı amaçlayan yatırımlarına hız verdi. Bu çerçevede Gümüşhane’nin Köse ilçesiyle Tokat’ın Reşadiye ilçesi arasına 212.5 kilometre uzunluğunda yeni bir yüksek gerilim hattı çekilecek. 

86 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Projenin geçiş güzergahında Gümüşhane’nin Köse, Kelkit ve Şiran ilçeleri; Giresun’un Çamoluk, Alucra ve Şebinkarahisar ilçeleri; Sivas’ın Suşehri ve Koyulhisar ilçeleri ile Tokat’ın Reşadiye ilçesi bulunuyor. Projenin yatırım tutarı, 86 Milyon TL olarak hesaplanıyor. Söz konusu iletim hattı, 380 kV’lık 3B 1272 MCM iletken karakteristiğinde inşa edilecek. 

HALKA DA SORULACAK

Söz konusu projeye ilişkin ÇED süreci başladı. Halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 8 Haziran 2016'da Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek. Toplantı yeri ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ile Giresun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden öğrenilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler