1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Köseler RES’in türbin sayısı 11’e düşürüldü

Köseler RES’in türbin sayısı 11’e düşürüldü

PNE WIND, Çanakkale’de kuracağı Köseler RES için yeni planlama yaptı. Merkez ilçe sınırlarında kurulacak 71,4 MW’lık santral 11 türbinden oluşacak.

Köseler RES’in türbin sayısı 11’e düşürüldü

Enerji Günlüğü - Çanakkale’de kurulması planlanan ve saha değişikliği yapılan Köseler RES’te türbin sayısı 6 adet azaltılarak 11’e düşürüldü.

PNE WIND Yenilenebilir Enerjiler Ltd. Şti. tarafından Çanakkale ili, Merkez ilçesi, Salihler ve Ovacık Köyleri sınırları içinde 71,4 MW kapasiteli Köseler Rüzgar Enerji Santrali (RES) projesini hayata geçirmeyi planlıyor.

Proje kapsamında, kule yüksekliği 122,5 metre, türbin rotor kanat çapı 155 m veya 170 m olan 6,6 MWm gücünde 11 adet rüzgâr türbini kurulacak. Santral ile yılda 285.600,00 GWh elektrik enerjisinin üretilerek kurulacak şalt merkezi vasıtasıyla enterkonnekte sisteme verilecek. Üretilen elektrik ile yaklaşık 78.204 kişinin yıllık elektrik enerjisi ihtiyacı karşılanabilecek. Santralin işletme süresi 49 yıl olacak. 

SANTRALİN YERİ VE TÜRBİN SAYISI DEĞİŞTİRİLDİ

Santral ilk olarak Çanakkale ili, Ezine ve Ayvacık ilçeleri, Arasanlı, Köseler ve Yaylacık Köyleri mevkide 17 adet rüzgar türbini olarak 2018 yılında projelendirilmişti. Ancak yapılan analizler neticesinde projenin askeri radar sistemlerine fiziki etkisi olacağı anlaşıldığından proje sahasının yeri değiştirildi. Yeniden projelendirilen santralde toplam kapasitede bir değişiklik yapılmadan türbin sayısı da 11’e düşürüldü. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler