1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kosova Avrupa elekrik iletim sistemi üyesi oldu

Kosova Avrupa elekrik iletim sistemi üyesi oldu

Enerji Günlüğü - Kosova, Avrupa Bölge Grubu çerçevesinde 30 enerji iletim grubunu temsil eden ENTSO'ya üye ilk bağımsız ülke oldu. Kosova böylece elektrikte...

Kosova Avrupa elekrik iletim sistemi üyesi oldu

Enerji Günlüğü - Kosova, Avrupa Bölge Grubu çerçevesinde 30 enerji iletim grubunu temsil eden ENTSO'ya üye ilk bağımsız ülke oldu. Kosova böylece elektrikte Sırbistan'a olan bağımlılığını kırdı.

Kosova'nın Enerji İletim Sistemi Operatörü (KOSTT) ile Avrupa Enerji İletim Sistemi Operatörleri(ENTSO) arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Kosova'nın Diyalog Bakanı Edita Tahiri ve Avrupa Enerji İletim Sistemi Operatörleri (ENTSO) Başkanı Kosnstantin Staschus'un imzaladığı anlaşma ile Kosova, bağımsız bir ülke olarak, Avrupa Bölge Grubu çerçevesinde 30 enerji iletim grubunu temsil eden (ENTSO) üyesi ülke oldu.

KOSOVA ARTIK SIRBİSTAN'A BAĞLI OLMAYACAK

Kosova'nın Diyalog Bakanı Edita Tahiri, anlaşmanın imzalanmasını son derece önemli bir gelişme olarak niteleyerek, "Söz konusu anlaşma ile Kosova, uluslararası enerji iletim sisteminde meşruiyet kazanmıştır. Bundan böyle, Kosova, Sırbistan'a bağlı olmadan istediği ülkeden enerji satın alabilecek ve ENTSO grubu yardımıyla, Kosova'daki enerji iletim sitemini geliştirebilecek" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler