1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kosova ve Romanya enerji işbirliğini artırıyor

Kosova ve Romanya enerji işbirliğini artırıyor

Enerji Günlüğü - Kosova ve Romanya, doğal gaz alanındaki işbirliklerini elektrik, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarına da taşıyarak enerji...

Kosova ve Romanya enerji işbirliğini artırıyor

Enerji Günlüğü - Kosova ve Romanya, doğal gaz alanındaki işbirliklerini elektrik, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarına da taşıyarak enerji işbirliğini genişletecekler.

Kosova ve Romanya, Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Orta ve Güney Doğu Avrupa için Gaz Bağlantı Girişimi'nin üst düzey zirvesinde gaz, enerji ve enerji verimliliğine yönelik memorandum imzaladı. İki ülke, elektrik piyasasının gelişmesine, enerji verimliliğine ve yenilenebilir kaynakların geliştirilmesi için Orta ve Güneydoğu Avrupa Doğal Gaz Bağlantısı Girişimi'ni tamamlayan bir Mutabakat anlaşması imzaladılar.

Bu Mutabakat Anlaşmasıyla, enerjinin müşteriye ucuz ve güvenli sağlanması için Güneydoğu Avrupa'da daha geniş ve daha rekabetçi bir bölgesel pazarın geliştirilmesi ve bölgesel pazarın entegrasyonu için elektrik altyapısının geliştirilmesi hedefleniyor. Aynı zamanda siber güvenlik ve kriz yönetimi de dâhil olmak üzere enerji kaynaklarının güvenliği ve arz güvenliğini artırmak ve sera gazı emisyonlarını azaltmak için yenilenebilir enerjinin artırılması da hedefleniyor.

Kosova Cumhuriyeti Ekonomik Kalkınma Bakanı Valdrin Lluka zirvede yaptığı değerlendirmede, iki ülkenin enerji işbirliğine gazın yanı sıra elektriğin de dâhil olmasını desteklediğini vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler