1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Kosova'da işsizliğe elektrikli çözüm

Kosova'da işsizliğe elektrikli çözüm

Enerji Günlüğü - Genç işsizliğinin yüzde 50’nin üzerinde olduğu Kosova’da üniversite ve sanayii işbirliği ile gençlerin istihdamını artırmayı...

Kosova'da işsizliğe elektrikli çözüm

Enerji Günlüğü - Genç işsizliğinin yüzde 50’nin üzerinde olduğu Kosova’da üniversite ve sanayii işbirliği ile gençlerin istihdamını artırmayı hedefleyen KEDS Academy üçüncü dönem mezunlarını verdi.

Çalık ve Limak şirketlerinin ortak olduğu ve Kosova’nın elektrik dağıtımını yapan KEDS şirketi tarafından kurulan KEDS Academy, genç işsizliğinin yüzde 50’nin üzerinde olduğu Kosova’da gençleri eğitiyor. Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, Kosova Eğitim Bakanlığı, KEDS ve Kosova Devlet Üniversiteleri işbirliğinde hazırlanan program, 1 yıllık teorik ve pratik eğitimin ardından başarılı öğrencilere Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olan BTEC sertifikası veriyor.

Gençler, program kapsamında enerji sektörü ile ilgili olarak yönetim ve teknik konularında ileri düzeyli bir eğitime tabi tutuluyorlar. KEDS Academy’den mezun olan pekçok genç de KEDS bünyesinde işe alınıyor.

Kosova’nın Başkenti Priştina’da düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Bu tür sosyal sorumluluk projelerine başlamak kolaydır ama onları sürdürülebilir hale getirmek oldukça zordur. Ben bugün burada KEDS Academy’nin kurumsallaştığını ve hedefine ulaştığını görmekten dolayı ayrı bir mutluluk yaşıyorum” dedi.

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK, SON BAŞVURU 25 KASIM

Önümüzdeki günlerde dördüncü dönem öğrencilerini kabul etmeye hazırlanan KEDS Academy, başlangıçta sadece Kosova’da Priştina Üniversitesi ve teknik liseler ile işbirliği halindeyken, dördüncü dönem ile birlikte programa Gilan, Prizren, Mitrovica ve Peja’daki devlet üniversiteleri de katılıyor. Böylece KEDS Academy ülkedeki gençlere eğitim ve iş fırsatı sunmak için etki alanını genişletiyor.

Programın 4. Dönem başvuruları 25 Kasım’a kadar devam edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler