1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Kotanlı I HES bitmek üzere

Kotanlı I HES bitmek üzere

Enerji Günlüğü - Kurulum çalışmaları yüzde 97 oranında tamamlanan Köroğlu Barajı ve Kotanlı I HES’in geçici kabulünün 1 Şubat 2018 tarihinde...

Kotanlı I HES bitmek üzere

Enerji Günlüğü - Kurulum çalışmaları yüzde 97 oranında tamamlanan Köroğlu Barajı ve Kotanlı I HES’in geçici kabulünün 1 Şubat 2018 tarihinde yapılması planlanıyor. 

DSİ'den yapılan açıklamaya göre, söz konusu projede %97 fiziki gerçekleşme seviyesine ulaşıldı. Kura Nehri üzerinde yer alan proje SSB Kemer tipinde inşa edilen Köroğlu Barajı ve Kotanlı I HES'te 1 Şubat 2018 tarihinde geçici kabulün yapılması planlanıyor. 75.155 MW kurulu gücündeki santral ile yıllık 174.779 GWh hidroelektrik enerjisi üretimi hedefleniyor.

Temelden yüksekliği 99,50 metre olan projenin tamamlanması ile birlikte bölgede yer alan önemli enerji üretim kaynaklarından biri olması hedefleniyor. Projede kalan baraj ulaşım yolu, ocak ve diğer ulaşım yolları, derivasyon tesisleri (derivasyon tüneli, memba ve mansap batardoları), ön yüzü beton kaplı kaya dolgu baraj gövdesi, su alma tüneli, dolusavak, dipsavak, beton kaplama ve enjeksiyon imalatları devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler