1. HABERLER

  2. PETROL

  3. KRG: İsrail`e petrol satmadık

KRG: İsrail`e petrol satmadık

Enerji Günlüğü - Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, bölgeden çıkan ve Ceyhan'dan tankerlere yüklenen petrolün İsrail'e satıldığı haberlerini yalanladı....

KRG: İsrail`e petrol satmadık

Enerji Günlüğü - Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, bölgeden çıkan ve Ceyhan'dan tankerlere yüklenen petrolün İsrail'e satıldığı haberlerini yalanladı. İsrail basını doğrudan satış olmasın diye petrolün tanker değiştirdiğini iddia etti. 

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, İsrail'e petrol sattıkları yönündeki haberler üzerine Erbil'de yayınlanan Rudaw Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu. "Kuzey Irak Bölgesel Hükümeti, kesinlikle İsrail'e petrol satmadı. Böyle iddiaları reddediyoruz" diyen Dizayi, petrolü, alım yapan bazı şirketlere sattıklarını belirterek şunları söyledi:

"Bunlar da petrol borsasındaki firmalar. Petrolümüzü alan şirketler, daha sonra gelen talep üzerine istenilen yere satış yapıyor. Bu konuda çıkan haberleri kesin bir dille yalanlıyoruz."

HÜLLE Mİ YAPILIYOR?

Bu arada İsrail'de yayınlanan Haaretz gazetesi "Irak'ın Kürt bölgelerinde üretilen milyonlarca varil petrolü taşıyan Liberya bayraklı Altai tankeri Cuma günü Aşkelon'da demirledi" ifadesini kullandı. Gazededeki haberde, ABD'nin sanıldığı gibi Kürt petrolünün İsrail'e satılmasına itiraz etmeyeceği iddiasına yer verildi. Gazete, "Kürt otoriteleri, İsrail'e satış yapmanın kendileri için sorun oluşturmadığını söylediler" diye de ekledi. Haaretz, "Doğrudan satış olmasın diye Kürt tankeri petrolünü başka bir tankere yükledi" iddiasına yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler