1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kristal Petrokimya, Düzce’de madeni yağ üretecek

Kristal Petrokimya, Düzce’de madeni yağ üretecek

Düzce Organize Sanayi Bölgesinde baz yağlar işlenerek yılda toplam 25 bin ton madeni ve gres yağı üretilecek.

Kristal Petrokimya, Düzce’de madeni yağ üretecek

Enerji Günlüğü - Kristal Petrokimya, Düzce Organize Sanayi Bölgesinde madeni ve gres yağı üretecek.

Kristal Petrokimya şirketi tarafından Düzce İli, Merkez İlçesi, Beyköy Beldesi, Düzce Organize Sanayi Bölgesinde “Madeni Yağ ve Gres Yağı Üretimi” faaliyeti yapılması planlanıyor. 

Proje ile tesise tankerle gelen ve uygun bulunan hammadde (baz yağlar) üretim tankında üretilmesi planlanan mamüle uygun reçetede belirlenen katkı maddeleri ilave edilerek harmanlama işlemi yapılacak. Harmanlama işleminden sonra reaktörde 40 0C’de 1 saat süre ile karıştırma işlemi uygulanacak. Karıştırma işleminden sonra ara ürün elde edilecek. Oluşan ara ürüne renklendirme ve vizkozite ayarı yapılarak mamül elde edilecek. Oluşan mamul, ambalajlanmak üzere stok tanklarına alınacak. Ardından ambalajlanarak talebe göre sevkedilecek. 

Proje kapsamında madeni yağ üretiminde motor yağları, dişli yağları, endüstriyel yağlar, sanayi yağları ve yağlama müstahzarları yapılacak. Tesiste 4 biner ton motor yağı, dişli yağları ve gresler; 5 biner ton endüstriyel yağlar ve sanayi yağları ile 3 bin ton yağlama müstahzarları üretimi yapılacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler