1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. KT, Özbekistan`a Elektrik Ölçüm Sistemi kuracak

KT, Özbekistan`a Elektrik Ölçüm Sistemi kuracak

Enerji Günlüğü - Güney Kore enerji şirketi Korea Telecom, Özbekistan'a geliştirmiş olduğu Gelişmiş Elektrik Ölçüm (AEM) sistemini kuracak.Güney Kore...

KT, Özbekistan`a Elektrik Ölçüm Sistemi kuracak

Enerji Günlüğü - Güney Kore enerji şirketi Korea Telecom, Özbekistan'a geliştirmiş olduğu Gelişmiş Elektrik Ölçüm (AEM) sistemini kuracak.

Güney Kore enerji şirketi Korea Telecom bugün bir açıklama yaparak,Özbekistan'da eneji israfını azaltmak ve enerji tüketimini akıllı teknoloji ile yönetmek için Özbekistan devlet şirketi Uzbekenergo ile 101 milyon değerinde bir proje imzaladığını duyurdu.

Anlaşma çerçevesinde şirketin Özbekistan'a Gelişmiş Elektrik Ölçüm (AEM) sistemini kuracağı ifade ediliyor. Proje kapsamında uzaktan okunabilen akıllı sayaçların kurulumu, sayaç veri yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi ve yükleme sistemi kurulumları yapılacak.

Asya Kalkınma Bankası tarafından desteklenen projenin 28 ay içinde tamamlanması bekleniyor. Şirket, verimli enerji yönetimi için geliştirilen akıllı teknolojik çözümlerini, yakın gelecekte Bağımsız Devletler Topluluğu üyesi diğer ülkelere de tanıtmayı düşünüyor.

Proje tamamlandığında, Özbekistan'ın Semerkand ve Buhara'nın da içinde olduğu üç bölgesinde 100 bin konut ve bir milyona yakın aile yeni hizmetten yararlanabilecek.

Korea Telecom Başkan yardımcısı Lim Tae-sung, projenin şirketin dünya genelinde akıllı enerji mühendisliği alanında tanınmasını sağlaması anlamında çok önemli olduğunu belirterek, iletişim ve diğer sanayi kolları arasında sinerji yaratmak için çok çalışacaklarını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler