1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Küba'dan Türkiye elektrik-elektronik sektörüne ilgi

Küba'dan Türkiye elektrik-elektronik sektörüne ilgi

Enerji Günlüğü - Türkiye'yi ziyaret eden Küba Alım Heyeti, 149 ikili görüşme gerkçekleştirerek Türk şirketleriyle Küba'ya ihracatın yolunu açtı.Elektrik...

Küba'dan Türkiye elektrik-elektronik sektörüne ilgi

Enerji Günlüğü - Türkiye'yi ziyaret eden Küba Alım Heyeti, 149 ikili görüşme gerkçekleştirerek Türk şirketleriyle Küba'ya ihracatın yolunu açtı.

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) tarafından düzenlenen etkinlikte, Türkiye'yi ziyaret eden Küba Alım Heyeti, 149 ikili görüşme gerkçekleştirerek Türk şirketleriyle Küba'ya ihracatın yolunu açtı.

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET), ülkemizin ve sektörün 2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye ve Türk ürünlerinin tanıtımı amacıyla Küba Cumhuriyeti’nin farklı Bakanlıkları ve Küba Ticaret Odası yetkililerinin katılımı ile 5-8 Eylül 2016 tarihleri arasında bir alım heyeti düzenledi. İstanbul ve İzmir’de çeşitli temaslarda bulunan heyet, firma ziyaretlerinin yanı sıra birebir iş görüşmeleri de gerçekleştirdi. 

TÜRK MARKALARINA ZİYARETLER

Toplantıda Türk firma temsilcileri ile Küba’dan 6 farklı kurumu temsilen gelen 8 katılımcı ile gün boyu birebir görüşmeler yapıldı. Dış Ticaret Kompleksi’nde, 60 Türk firmasının katılımıyla toplamda 149 ikili görüşme gerçekleştirdi.

Küba Alım Heyeti Avrupa’nın en büyük klima fabrikası olan Arçelik - LG klima fabrikası ziyaret ederek üretim süreçleri ve kapasiteleri hakkında kapsamlı bilgi aldı. Heyet daha sonra Arçelik A.Ş.’nin Çayırova’da bulunan ve yıllık 3 milyon 750 bin adet çamaşır makinesi üretme kapasitesine sahip fabrikasını ziyaret etti. Küba heyeti aynı gün ise enerji sektöründe 22 yıldır hizmet veren, kesintisiz güç ürünleri ve Türkiye’de ilk hibrit jeneratör setlerini üreten Teksan Jeneratör firmasını ziyaret etti. Ayrıca Küba’nın önemli TV yapımcılarından biri olan Julio Acanda Efes ve Bergama ören yerlerinde çekimler yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler