1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Küçük yatırımcı için elektrikli araçlara yatırım fırsatı!

Küçük yatırımcı için elektrikli araçlara yatırım fırsatı!

Yapı Kredi Portföy tarafından kurulan ve elektrikli araçlar sektörüne yatırım yapan fon sayesinde küçük tasarruf sahipleri de eMobilite alanına yatırım yapabilecek.

Küçük yatırımcı için elektrikli araçlara yatırım fırsatı!

Enerji Günlüğü - Yapı Kredi, sürdürülebilir bir geleceğe yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için elektrikli araçlar sektörüne yatırım yapan yeni yeni bir yatırım fonu kurdu.

Yapı Kredi Portföy, elektrikli araç üreten ve elektrikli araç üretiminde kullanılan yedek parçaların üretimi, araç teknolojisi üretimi, pil üretimi ve madencilik gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin yurt içi ve yurt dışında ihraç edilen sermaye piyasası araçlarına yatırım yapmak üzere bir yatırım fonunu faaliyete geçirdi. Yapı Kredi Portföy Elektrikli Araçlar Değişken Fon, ilgili sektördeki değer artışlarına dayalı getirilere iştirak edebiliyor. Döviz cinsinden işlem gören şirketlere TL ile yatırım yaparak kurdaki değişimleri, portföye yansıtabilen Fon’a alt limit olmadan yatırım yapılabiliyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DÜNYA İÇİN FON

Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Müge Peker, Elektrikli Araçlar Değişken Fon’a ilişkin değerlendirmesinde gezegeni korumak ve sürdürülebilir bir dünya için iş dünyası ile kurumların hayati bir rolü bulunduğunu belirtti. Finans sektörünün sürdürülebilirlik konusunda dönüştürücü bir gücü bulunduğunu anlatan Peker, “Finans sektörünün attığı adımlar, düşük karbon emisyonuna geçiş için küresel çapta verilen mücadelede kilometre taşlarını oluşturuyor” dedi.

Yapı Kredi Portföy’ün de müşterilerinin yatırımlarını sürdürülebilir bir dünya için değerlendirmesine aracılık ettiğini kaydeden ve finans sektörünün üzerine düşen sorumluluğun bilinciyle hareket ediyoruz. Sağlıklı ve sürdürülebilir bir gelecek için müşterilerimizin bu dönüşümde rol almalarını destekliyor ve onları teşvik ediyoruz. Yapı Kredi Portföy olarak Elektrik Araçlar Değişken Fon sayesinde müşterilerimize, elektrikli araç üreten ve bu sektörü destekleyen şirketlere yatırım yapma imkânı sağlıyoruz” diye konuştu.

Müge Peker, elektrikli araç sektöründe gerçekleşebilecek dönüşüm sürecine iştirak edebilecek şirketlere yatırım yaparak, katılım payı sahiplerine makul bir seviyede getiri sağlamayı hedeflediklerini anlattı. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler