1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Külahlı: İşçi çalışmaktan kaçınma hakkını kullanamıyor

Külahlı: İşçi çalışmaktan kaçınma hakkını kullanamıyor

Enerji Günlüğü - TEDAŞ yöneticilerinden Sedat Külahlı, Türkiye’de varolan işsizlik sorunu ve işsiz kalma kaygısı nedeniyle işçilerin mevzuatla...

Külahlı: İşçi çalışmaktan kaçınma hakkını kullanamıyor

Enerji Günlüğü - TEDAŞ yöneticilerinden Sedat Külahlı, Türkiye’de varolan işsizlik sorunu ve işsiz kalma kaygısı nedeniyle işçilerin mevzuatla kendilerine verilen tehlike gördüğü anda çalışmaktan kaçınma hakkını hiç kullanmadığını söyledi.

TEDAŞ yönetiminden Sedat Külahlı, iş sağlığı ve güvenliği kültürü oluşturmanın çok zor bir süreç olduğuna dikkat çekerek, işçilerin tehlike gördüğü anda çalışmaktan kaçınma hakkına sahip olduğunu ama hiçbir işçinin bu hakkını kullanmadığını söyledi. Külahlı bunun nedenini işsizlik nedeniyle işçilerin işini kaybetmekten korkup kaçınması olarak ifade etti.

Ülkemizde çalışanların iş güvenliğiyle ilk olarak ortalama 21-22 yaşında tanıştığına ve bu yaşa kadar iş güvenliği nedir bilmediğine dikkat çeken Külahlı, “Burada milli eğitime çok iş düştüğünü düşünüyorum.” dedi.

ÇALIŞANLARA RİSK İYİ GÖSTERİLMELİ

“Tehlike aslında güzeldir ama tehlikeyi görememek kötüdür” diyen Külahlı, iş kazalarından en fazla karşılaşılan ifadenin ‘Nerden geldiği belli olmayan bir elektrik ile çarpıldık’ ifadesi olduğunu ve bu nedenle de çalışanlara riski güzelce gösterebilmek gerektiğini kaydetti. 

Külahlı ayrıca İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun çok yeni olduğunu belirterek, mevzuattaki zorunluluk nedeniyle değil de bunu yapmak zorundayız diye düşünürsek daha çok yol alacağımızı ifade etti.

Sabiha KÖTEK - Antalya

Önceki ve Sonraki Haberler