1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. ‘Kültür Ustaları’nın kapısına ‘YEDAŞ feneri’

‘Kültür Ustaları’nın kapısına ‘YEDAŞ feneri’

Enerji Günlüğü - Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ (YEDAŞ) “Kültürümüzü Aydınlatıyoruz” başlıklı kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında...

‘Kültür Ustaları’nın kapısına ‘YEDAŞ feneri’

Enerji Günlüğü - Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ (YEDAŞ) “Kültürümüzü Aydınlatıyoruz” başlıklı kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında 2013 yılında, bölgedeki yeni yerel ustaların kapısına ‘YEDAŞ Feneri’ astı.

2012 yılında başladığı sosyal sorumluluk projelerinde sürdürülebilirliği esas alan YEDAŞ, “Kültürümüzü Aydınlatıyoruz” Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında 2013 yılında yeni zanaat dallarını ekledi ve desteklediği usta sayısını 10’a çıkardı.

Samsun’da Saraç Ustası Mehmet Turhallı, Amasya’da Süsleme Ustası Mehmet Tektaş, Ordu’da Klarnet Ustası Ahmet Özdemir, Sinop’ta Soba Ustası Murat Yılmaz ve Çorum’da Semerci Ustası Hüseyin Kaygusuz’u 2013 yılında destekleme kararı alan YEDAŞ, ustaların atölyelerine projenin simgesi olan YEDAŞ Fenerleri ve ustalara saygı plaketlerini astı. Proje kapsamında, ustaların atölyelerinde kullandıkları elektrik enerjisi YEDAŞ tarafından ücretsiz olarak karşılanıyor.

“PROJEYİ GENİŞLETTİK”

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu “YEDAŞ olarak hizmet verdiğimiz bölgemize ekonomik, sosyal, kültürel gelişimine de katkıda bulunmayı iş sürecimizin parçası haline getirdik. Kurumsal Sosyal Sorumluluğu bir reklam aracı olarak değil, ‘Bir Bölgenin Sürdürülebilir Kalkınma Hareketi’ olarak görüyoruz” dedi. Türkoğlu, “Geçtiğimiz yıl başlattığımız Kültürümüzü Aydınlatıyoruz projesi kapsamında 5 ustamızı destekledik. Aldığımız çok olumlu tepkiler, bölgemizde kaybolmaya yüz tutmuş zanaatları ve bu zanaatlara son derece zor koşullarda emek veren, sürdürme çabası gösteren ustalarımızı destekleme kararımızın ne kadar isabetli olduğunu gösterdi. Bu nedenle projeyi yeni zanaatlar ve yeni ustalarla genişleterek sürdürmeye karar verdik. 2013 yılı ustalarımız, bilgi ve tecrübeleriyle kaybolmaya yüz tutmuş el zanaatlarını yaşatmaya çalışıyor, YEDAŞ olarak biz de ustalarımıza kaliteli ve kesintisiz enerji hizmeti veriyoruz” diye konuştu.

BÜTÜNLÜKLÜ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BÖLGESEL İYİLEŞTİRME STRATEJİSİ

Türkiye'de ilk kez geniş kapsamda, uluslararası KSS yaklaşımını benimseyerek uyguladıklarını belirten Türkoğlu, ekonomik, çevresel ve kültürel anlamda hayatın her alanına dokunan 14 farklı KSS projesiyle bütünlüklü ve sürdürülebilir bir bölgesel iyileştirme stratejisi uyguladıklarını söyledi. Türkoğlu, “2012 yılında başlattığımız KSS Projelerimiz kapsamında belirlediğimiz takvim üstünde hareket ediyoruz. Bu yıl ve sonraki yıllarda da aynı gün ve haftalarda etkinliklere devam edeceğiz. Burada önemli olan ve kendimize hedef koyduğumuz sürdürülebilir olmak, sosyal sorumluluk bilincinin devamlılığıdır. Çalışanlarımız ve  tüm paydaşlarımız bu bilinç etrafında bütünleşmiştir. Bu rol model ve liderliği kapsayan ‘Toplam Kalite Yönetim’ şeklidir ve sürdürebilir bir uygulamadır” şeklinde konuştu.

2019 yılı vizyonları gereği kurumsal ve operasyonel mükemmellik alanlarında sürdürülebilir olmaları gerektiğini sözlerine ekleyen Türkoğlu, “3 yıldızlı EFQM ödülü duvarımızda. Kalite belgelerini de aldık, şeffaf yönetim anlayışını benimsedik. YEDAŞ her alanda farkındalık yaratıyor” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler