1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kumbaroğlu: Soçi birlikteliği İran ile enerjide büyük fırsatlar yaratabilir

Kumbaroğlu: Soçi birlikteliği İran ile enerjide büyük fırsatlar yaratabilir

Enerji Günlüğü - EED Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Soçi’deki üçlü zirveyle İran ile de enerji birlikteliği sağlanması durumunda Türkiye’nin...

Kumbaroğlu: Soçi birlikteliği İran ile enerjide büyük fırsatlar yaratabilir

Enerji Günlüğü - EED Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Soçi’deki üçlü zirveyle İran ile de enerji birlikteliği sağlanması durumunda Türkiye’nin milyarlarca dolarlık bir kazanca sahip olabileceğini söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi Enerji Politikaları Araştırma Merkezi Direktörü ve Enerji Ekonomisi Derneği (EED) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Soçi’deki üçlü zirvenin siyasi ve askeri yansımaları kadar enerji ekonomisi üzerinde de çok net yansımaları olacağını belirterek, üzerinde uzlaşılan siyasi çözümün yeni yatırım ve iş fırsatları açısından da tarihi bir dönüm noktası olabileceğini vurguladı. Kumbaroğlu, Rusya ile sağlanan enerji birlikteliğinin Soçi’deki üçlü zirveyle İran ile de sağlanması durumunda Türkiye için milyarlarca dolarlık bir kazanca işaret edebileceğini kaydetti.

Hukuki altyapısı ve finansal sistemi ile İran’ın çok farklı bir ülke konumunda olduğunun altını çizen Kumbaroğlu, “Zirvenin hemen öncesinde Enerji Bakanımızın Doğubayazıt'ta kurulacak geri besleme istasyonu ile İran'la çift yönlü elektrik enerjisi alışverişinin sağlanacağını açıklaması, Türkiye-İran enerji işbirliğinde yeni bir dönemin habercisi. Total gibi yabancı şirketlerin milyarlarca dolarlık ihaleler aldığı ve Avrupalı yatırımcılar için iştah kabartan İran enerji pazarına girmek kolay değil.” dedi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler