1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kuraklığa karşı ulusal eylem!

Kuraklığa karşı ulusal eylem!

Enerji Günlüğü - Ulusal Kuraklık Yönetimi Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nın hayata geçirilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlar ihtiyaç duyulacak...

Kuraklığa karşı ulusal eylem!

Enerji Günlüğü - Ulusal Kuraklık Yönetimi Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nın hayata geçirilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlar ihtiyaç duyulacak her türlü destek ve yardımı titizlikle sağlayacak.  

Dünyaca ünlü sulak alanlardan Meke Gölü kururken, Türkiye kuraklığa karşı çalışmaların hızlandırılması için harekete geçti. Başbakan Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Ulusal Kuraklık Yönetimi Strateji Belgesi ve Eylem Planı (2017-2023) konusunda bir genelge yayınladı.

Başbakan Yıldırım genelgede, son yıllarda küresel iklim değişikliğinin etkisiyle günümüzün en tabii afetlerinden kuraklığın şiddet ve süresinin arttığına dikkat çekti. Kuraklık kaynaklı tahribatın en aza indirilmesi maksadıyla, kuraklığın ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla uyum içinde yönetilmesi ve hukuki, idari ve teknik alanlarda belirlenen ortak bir plan ve strateji çerçevesinde hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Başbakan Yıldırım, Türkiye’deki kuraklığın olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi maksadıyla hazırlanan Ulusal Kuraklık Yönetimi Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nın ilgili paydaşlar tarafından uygulamaya konulacağını hatırlattı. 

Yıldırım’an sözünü ettiği Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile kuraklık yönetimi hususunda ilgili kurumlarla işbirliği ve koordinasyon sağlanacak. Kuraklık öncesi, kuraklık esnası ve kuraklık sonrası alınacak önlemlerle kuraklığın olumsuz etkilerinin azaltılması, kuraklık yönetiminde teknik ve ekonomik araçlar geliştirilerek kurumsal kapasite güçlendirilecek ve halkın kuraklık hususundaki farkındalığını arttırmak üzere çalışmalar yapılacak. 

Strateji Belgesi ve Eylem Planı uyarınca yerine getirilmesi gereken görevler konusunda ve eylem planının uygulanması sürecinde ihtiyaç duyulacak her türlü bilgi Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca sağlanacak. Bu amaçla bilgilendirme, işbirliği ve koordinasyon toplantıları düzenlenecek, izleme sistemi oluşturulacak ve uygulamalar yakından izlenecek. Ayrıca, söz konusu Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nın izlenmesi, yapılan çalışmaların sonuçlarının değerlendirilmesi, gerektiğinde değişiklik ve güncelleme yapılması, ihtiyaç duyulması halinde yeni strateji, program ve eylem planları hazırlanarak uygulamaya konulması görevleri de Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülecek. 

Başbakan Yıldırım, yayınladığı genelgede, Ulusal Kuraklık Yönetimi Strateji Belgesi ve Eylem Planını’nın uygulanması sürecinde ihtiyaç duyulacak her türlü destek ve yardımın, bütün kamu kurum ve kuruluşlarınca titizlikle sağlanacağını vurguladı. 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler