1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kuraklık Güneydoğu’da çiftçinin elektrik borcunu katlayabilir

Kuraklık Güneydoğu’da çiftçinin elektrik borcunu katlayabilir

Depsaş Enerji, Güneydoğu Anadolu’da çiftçilerin uzun bir süredir birikmekte olan elektrik borçlarının, kuraklığın etkileri ile katlanarak büyüyebileceği uyarısında bulundu.

Kuraklık Güneydoğu’da çiftçinin elektrik borcunu katlayabilir

Enerji Günlüğü - Depsaş Enerji, Güneydoğu Anadolu’da çiftçilerin uzun bir süredir birikmekte olan elektrik borçlarının, kuraklığın etkileri ile katlanarak büyüyebileceği uyarısında bulundu.

Güneydoğu Anadolu bölgesinin görevli tedarik şirketi Depsaş Enerji’den yapılan açıklamada, hizmet bölgesinde yer alan Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin’de kuraklık nedeniyle tarımsal sulamada kullanılan enerji miktarının önceki yıllara göre yüzde 350 arttığına dikkat çekildi. Bu tüketim artışının sadece yılın ilk dört ayında şirkete 800 milyon TL ek yük getirdiği ifade edilerek, “Mart 2021 itibarıyla 4,5 milyar lirayı aşan çiftçilerin elektrik borcu daha da artmaktadır” denildi.

ÇİFTÇİLERE VE SULAMA BİRLİKLERİNE BORCUNU ÖDE DAVETİ

Depsaş Enerji, çiftçilerin uzun bir süredir birikmekte olan elektrik borçların, kuraklığın etkileri ile katlanarak büyüme ihtimali olduğunu vurgulayarak, peşin aldıkları elektriği sabit fiyatlardan vadeli satan bir serbest piyasa şirketi olduklarının altını çizdi, borçlarını ödememekte direnen çiftçilere elektrik tedariğine devam etme imkanı kalmadığını kaydetti. Şirketten yapılan açıklamada çiftçiler ve sulama birlikleri, biriken borçlarını ödemeye davet edildi.

Şirket açıklamasında, “Ödenmeyen her bir fatura, sadece üzerimizdeki yükü daha da artırmakla kalmıyor, aynı zamanda özellikle Şanlıurfa ve Mardin'de uzun yıllardır biriken tarımsal sulama borçlarını yönetilemez hale getiriyor, uygulanan tarım modelini sürdürülemez hale getiriyor. Mart 2021 itibariyle tarımsal sulama abonelerinin şirketimize olan elektrik borçları 4,5 milyar lirayı aşmış durumdadır. Bu sürecin bu şekilde sürmesine müsaade etmemiz mümkün değildir” ifadesini kullandı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler