1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Küresel Açık Deniz Rüzgâr İttifakı'na 9 ülke daha katıldı

Küresel Açık Deniz Rüzgâr İttifakı'na 9 ülke daha katıldı

Belçika, Kolombiya, Almanya, İrlanda, Japonya, Hollanda, Norveç, İngiltere ve ABD, denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi kurulumlarının hızla artırılması taahhüdünde bulundu.

Küresel Açık Deniz Rüzgâr İttifakı'na 9 ülke daha katıldı

Enerji Günlüğü - Belçika, Kolombiya, Almanya, İrlanda, Japonya, Hollanda, Norveç, İngiltere ve ABD, Küresel Açık Deniz Rüzgâr İttifakı'na (GOWA) katıldı.

Mısır’da devam etmekte olan COP27, aralarında Belçika, Kolombiya, Almanya, İrlanda, Japonya, Hollanda, Norveç, İngiltere ve ABD'nin bulunduğu dokuz yeni ülkenin Küresel Açık Deniz Rüzgâr İttifakı'na (GOWA) katılarak iklim ve enerji güvenliği krizlerinin üstesinden gelmek için açık deniz rüzgârının hızla artırılması taahhüdünde bulunmasına sahne oldu.

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (IRENA), Danimarka ve Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi (GWEC) tarafından başlatılan birlik, açık deniz rüzgar enerjisinin yayılmasını hızlandırmak için hükümetleri, özel sektörü, uluslararası kuruluşları ve diğer paydaşları bir araya getirecek. GOWA'ya katılan ülkeler, ulusal, bölgesel ve küresel hedefleri yönlendirmek ve yeni ve mevcut pazarlarda açık deniz rüzgârının yayılmasının önündeki engelleri kaldırmak için birlikte çalışmayı kabul ettiler.

HEDEF 2050’DE 2000 GW DENİZÜSTÜ RES KURULUMU

Hem Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (IRENA) hem de Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), küresel sıcaklık artışlarını 1,5 derece ile sınırlamak ve net sıfıra ulaşmak için bugün 60 GW'ın biraz üzerinde olan açık deniz rüzgar kapasitesinin 2050 yılında 2000 GW'ı aşması gerektiğini öngörüyor. Bu hedefe ulaşmak için GOWA, 2030 yılı sonuna kadar toplamda en az 380 GW kurulu kapasiteye ulaşacak şekilde büyümenin hızlandırılmasına katkıda bulunmayı amaçlayacak.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler