1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Küresel Enerji Yatırımlarının fırsat ve zorlukları tartışılacak

Küresel Enerji Yatırımlarının fırsat ve zorlukları tartışılacak

Enerji Günlüğü - Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen IICEC Uluslararası...

Küresel Enerji Yatırımlarının fırsat ve zorlukları tartışılacak

Enerji Günlüğü - Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen IICEC Uluslararası Enerji Forumu, 13 Haziran Cuma günü Conrad Hotel İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen IICEC Uluslararası Enerji Forumu’nun beşincisi, Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve IICEC Yönlendirme Kurulu Fahri Başkanı Dr. Fatih Birol’un ev sahipliğinde 13 Haziran Cuma günü Conrad Hotel İstanbul’da yapılacak. ‘Küresel Enerji Yatırımları: Zorluklar ve Fırsatlar’ başlığıyla düzenlenen forumun bu yılki açılış konuşmasını T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yapacak.

‘Küresel Enerji Yatırımları: Zorluklar ve Fırsatlar’ başlığıyla yapılacak forum, bu yıl bir kez daha hükümetleri ve enerji sektörünün tüm paydaşlarını İstanbul’da buluşturarak, Avrupa, Türkiye ve Ortadoğu’daki petrol, doğalgaz ve elektrik yatırımlarının şu andaki durumunun en üst düzeyde konuşulduğu bir platform olacak.

Foruma, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Polonya Çevre Bakanı Maciej H. Grabowski, Japonya Başbakanı Baş Danışmanı Eiichi Hasegawa, Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bakanı Baş Danışmanı Melanie Kenderdine, Siemens AG CEO’su Joe Kaeser, GDF SUEZ CEO’su Gérard Mestrallet, E.ON SE CEO’su Dr. Johannes Teyssen, AREVA CEO’su Luc Oursel, BP Başkan Yardımcısı Dev Sanyal, Shell Başkan Yardımcısı Brian Davis ve Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başekonomisti Dr. Fatih Birol’un yanı sıra çok sayıda bürokrat, önde gelen üniversitelerin, politika merkezlerinin ve düşünce kuruluşlarının temsilcilerinin katılması bekleniyor.

IICEC’in, Türkiye’nin küresel enerji ortamındaki rolü ve artan öneminden hareketle 2010 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlediği konferansta, dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen petrol, doğalgaz ve elektrik şirketleri ve fikir önderleri bir kez daha buluşarak, yatırımların önündeki engelleri tartışacak ve politika önerilerini masaya yatıracak.

Önceki ve Sonraki Haberler