1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Küresel İklim Hareketi İstanbul’da bir araya geliyor!

Küresel İklim Hareketi İstanbul’da bir araya geliyor!

Enerji Günlüğü -İklim değişikliğinin yarattığı ve derinleştirdiği adalet sorununa yönelik ortak taleplerin dile getirilmesi için İklim Forumu düzenleniyor.Dünya'nın...

Küresel İklim Hareketi İstanbul’da bir araya geliyor!

Enerji Günlüğü -İklim değişikliğinin yarattığı ve derinleştirdiği adalet sorununa yönelik ortak taleplerin dile getirilmesi için İklim Forumu düzenleniyor.

Dünya'nın dört bir yanından gelen iklim hareketi üyeleri, Antalya'da düzenlenecek G20 zirvesi öncesinde, iklim değişikliğinin nedenin adil olmayan, kömür ve petrol ekonomisine dayandığını tekrar göstermek, iklim değişikliği ile mücadeleye hemen şimdi başlamak gerektiğini vurgulamak, G20’ye harekete geç demek için İklim Forumu düzenlenecek.

İstanbul'da 12-13 Kasım 2015 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi ve Kuzey Kampüs’te gerçekleştirilecek Forum’un ardından 14 Kasım 2015 günü saat 14’te Galatasaray Meydanı’nda bir basın açıklaması yapılacak.

Herkes için adil bir gelecek talebi ile yola çıkan İklim İçin Ben de Varım! Kampanyasının düzenlediği İklim Forumu'nda, dünyaca ünlü bilim insanlarının da katkısıyla 60’a yakın oturumda 150’yi aşkın konuşmacı ile Türkiye’deki ekoloji ve sosyal hareketler bir araya gelecek.

Yüzlerce katılımcı küresel iklim politikalarından, yerel mücadelelere; çiftçi mücadelelerinden kadın hakları ve LGBTİ mücadelesine; sağlıktan, insani yardıma birçok farklı konuda iklim değişikliği ve adalet sorununu tartışacak. Forum sırasında bir çok sanat etkinliği de gönüllü sanatçılar tarafından düzenlenecek.

Forumun açılış konuşmalarını düzenlenmesine emek veren grupların temsilcileri, yerel ekoloji hareketlerinin temsilcileri ile beraber dünyanın en iyi ekonomistleri arasında gösterilen Jeffrey Sachs yapacak. Ayrıca, internetten canlı yayınlanacak olan foruma ünlü iklim aktivisti ve yazar Bill McKibben da mesajları ile katılacak. Forum, ikinci gününde ise dünyaca ünlü bilim insanı Thomas Stocker’ı ağırlayacak.

Forum sonunda düzenlenecek Sosyal Hareketler Buluşması’nda ise G20 Türkiye’deki liderlere G20 Türkiye’ye yönlendirilecek mesajlar oluşturulacak. Sivil toplum ve sosyal hareketler, Forum’un hemen arkasından 14 Kasım’ 2015’tesaat 14.00’te Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelecek taleplerini ve mesajlarını dile getirecek. Forumun kapanışını ve 14 Kasım’daki basın açıklamasını, Ruhi Su Dostlar Korosu ve BoğaziçiCaz Korusu gibi müzik gruplarının da yer aldığı 300’den fazla sanatçı ve gönüllüden oluşan, İklim için Şarkı Söyle Korosu da şarkıları ile renklendirecek.

Önceki ve Sonraki Haberler