1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Küresel ısınmanın iş gücü kaybı 1,6 trilyon dolar olabilir

Küresel ısınmanın iş gücü kaybı 1,6 trilyon dolar olabilir

Önlem alınmazsa, küresel ısınmanın 1,6 trilyon dolar değerinde iş gücü kaybına neden olacağı kaydediliyor.

Küresel ısınmanın iş gücü kaybı 1,6 trilyon dolar olabilir

Enerji Günlüğü - Önlem alınmazsa, küresel ısınmanın 1,6 trilyon dolar değerinde iş gücü kaybına neden olacağı kaydediliyor.

Nature Communications dergisinde yayınlan makalenin temel bulguları, küresel ısınmada yaşanacak her ek artışın, işgücü kayıplarında katlanarak artan sonuçlar yarattığını gösteriyor.

Makaleye göre, insan vücudunun dayanabileceği ısı ve nem kombinasyonlarının fizyolojik sınırları bulunuyor. Günümüzde dünya genelinde işçilerin maruz kaldığı sıcaklık koşulları, her yıl yaklaşık 280 ilâ 311 milyar dolar arasında kayıp yaşanmasına yol açıyor. Küresel ısınmanın sanayi devrimi öncesindeki seviyesine kıyasla yaklaşık 3°C ısınmasıyla, finansal kaybın beş kattan fazla artacağı ve 1,6 trilyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

GÜNÜN EN SICAK 3 SAATİ ÜRETKENLİĞİ %30 ETKİLER

Bu çalışma, emek yoğun işlerin, günün daha serin saatlerinde gerçekleştirmenin etkinliğini irdeleyen ilk analiz özelliği taşıyor. Mevcut durumda, günün en sıcak 3 saatinde ağır işlerin gerçekleşmesini önlemek, üretkenlik kayıplarının yaklaşık %30'unu telafi edebilme potansiyeli taşıyor. Ancak bu durum, sıcak ve nemli havalarda işçilerin uykusunun yetersiz olabilmesi nedeniyle başka sorunlara yol açabilir.

Önceki ve Sonraki Haberler