1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Küresel kömür santrali projelerinin yüzde 80’i beş Asya ülkesinde

Küresel kömür santrali projelerinin yüzde 80’i beş Asya ülkesinde

Dünya genelinde kurulması planlanan yeni kömür santrallerinin %80’i Çin, Hindistan, Endonezya, Japonya ve Vietnam’da bulunuyor. 

Küresel kömür santrali projelerinin yüzde 80’i beş Asya ülkesinde

Enerji Günlüğü - Dünya genelinde kurulması planlanan yeni kömür santrallerinin %80’i Çin, Hindistan, Endonezya, Japonya ve Vietnam’da bulunuyor. 

Londra merkezli düşünce kuruluşu Carbon Tracker, küresel kömür santralleri projelerinin yüzde 80’inden sadece beş Asya ülkesinin sorumlu olduğunu açıkladı. Çin, Hindistan, Endonezya, Japonya ve Vietnam'ın toplam 300 bin MW kapasiteli 600'den fazla kömür santrali inşa etmeyi planladığını tespit eden Kuruluş, bunun dünya genelinde kurulması planlanan yeni kömür santrallerinin %80’ini oluşturduğunu kaydetti. 

Kuruluş bu projelerin çoğunun ekonomik olmayacağı ve yeni santrallerin uluslararası iklim hedeflerini ulaşılmaz hale getireceği uyarısında da bulundu. 

YENİLENEBİLİR DAHA UCUZ ÇÖZÜMLER SUNUYOR

Carbon Tracker, güneş ve rüzgar santrallerinin, kömür santrallerinden daha ucuz elektrik üretebileceğini kaydediyor. Raporun yazarı Catharina Hillenbrand von der Neyen konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, ”Yenilenebilir enerji kaynakları, küresel iklim hedeflerini desteklerken daha ucuz çözümler sunuyor. Yatırımcılar, onlara olumsuz getiri sağlaması muhtemel kömür projelerinden uzak durmalıdır" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler