1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Küresel LNG ticareti artacak

Küresel LNG ticareti artacak

Dünya genelinde sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ticaretinin 2022’de yüzde 7’ye kadar artması bekleniyor.

Küresel LNG ticareti artacak

Enerji Günlüğü - Küresel sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ticaretinin bu yıl artarak 400 milyon tona ulaşması bekleniyor.

Japonya Enerji Ekonomisi Enstitüsü tarafından hazırlanan 2022 Doğalgaz Piyasası Görünümü Raporu'na göre, küresel LNG ticaret hacmi 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 6 ila 7 oranında artarak 400 milyon tona ulaşacak. 2021 yılında küresel LNG ticaret hacmi 375 milyon ton olarak gerçekleşti. 

Raporda ayrıca 2022 yılında küresel LNG arz kapasitesinin talebi aşması bekleniyor. 2022 yılında LNG üretiminin 413 milyon ton olması bekleniyor. 

Pandemi belirsizlikleri saklı tutularak küresel doğal gaz talebinin 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 1,5 oranında artması bekleniyor.

2021’DE ABD ÜRETİMİ ARTTI

2021 yılında küresel LNG ticaretinin ABD’de üretimin artmasının etkisiyle yüzde 5 yükseldiği tahmin ediliyor. En çok LNG ithal eden ülkeler sırasıyla Çin, Kore, Japonya ve Güney Amerika olurken, Avrupa LNG ithalatını azalttı. 

LNG İTHALATINDA ABD VE MISIR ÖNEMLİ ROL OYNADI

LNG ihracatında yaşanan büyümede ise ABD ve ardından Mısır önemli rol oynadı. Diğer büyük LNG ithalatçısı ülkeler Avustralya ve Katar ithalat miktarlarını korudular. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler