1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Küresel petrol talebi düştü

Küresel petrol talebi düştü

Enerji Günlüğü - Küresel petrol talebinde büyüme geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde yüzden fazla düşüş kaydetti.Uluslararası...

Küresel petrol talebi düştü

Enerji Günlüğü - Küresel petrol talebinde büyüme geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde yüzden fazla düşüş kaydetti.

Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) Ocak ayı Petrol Piyasası Raporu'na göre, Japonya, Avrupa ve Amerika'da yumuşak geçen kış mevsimi, Çin, Brezilya, Rusya ve diğer ithalata dayalı ekonomilerdeki zayıflık nedeniyle global petrol talebinde büyüme geçen yılın üçüncü yarısında ulaştığı beş yılın zirvenin ardından darbe yedi.

Küresel petrol talebinde büyüme geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde yüzden fazla azalarak günde 2.1 milyon varilden 1 milyon varile düştü.

PETROL FİYATLARINDA DÜŞÜŞ SÜREBİLİR

Ayrıca artan üretim, kabaran stoklar ve negatif ekonomik haberlerin etkisiyle petrol fiyatları Ocak ayının ortasına kadar olan dönemde 12 yılın en düşük değerini gördü. Raporda, petrol piyasasının arz falsanını sindirmekte zorlandığını belirterek petrol fiyatlarında düşüşün devam edebileceğine işaret edildi.

Global petrol piyasasında arz fazlasının en azından 2016 son çeyreğe kadar devam edeceğini öngören IEA, 2016 ilk çeyrek sonuna kadar İran'ın bu arzı 300 bin varil daha artırabileceğini ve bunun da fiyatlardaki baskıyı arttıracağını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler