1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Küresel rüzgar sektörüne Türk kadınları damgası

Küresel rüzgar sektörüne Türk kadınları damgası

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Genel Koordinatörü Zeynep Aslıhan Yurtsever, “2020 Rüzgar Enerjisinde Kadınlar Küresel Liderlik Programı Türkiye Elçisi” olarak atandı.

Küresel rüzgar sektörüne Türk kadınları damgası

Enerji Günlüğü - Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Genel Koordinatörü Zeynep Aslıhan Yurtsever, “2020 Rüzgar Enerjisinde Kadınlar Küresel Liderlik Programı Türkiye Elçisi” olarak atandı.

Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi GWEC ve Enerji Dönüşümü için Küresel Kadın ağı GWNET, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği Genel Koordinatörü Zeynep Aslıhan Yurtsever’i “2020 Rüzgar Enerjisinde Kadınlar Küresel Liderlik Programı Türkiye Elçisi” olarak atadı; TÜREB YK Üyesi Fatma Murray da, aynı programa Türkiye'den seçilen isim oldu. Program, rüzgar enerjisi endüstrisindeki kadınların kariyer gelişimlerini hızlandırmak, liderlik pozisyonlarına giden yolu desteklemek ve küresel çapta geçerli bilgi paylaşımı ve yetkilendirme ağını geliştirmek için özel olarak tasarlandı.

Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi ve Enerji Dönüşümü için Küresel Kadın Ağı tarafından seçilen her iki kadın yönetici Türkiye rüzgar sektöründe çalışan kadınların sesi olacak. TÜREB Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Murray “2020 Rüzgar Enerjisinde Kadınlar Küresel Liderlik Programı”na başvuran 110 kadından seçilen 15 kişi arasına girdi. Gruba üye gönderen diğer ülkeler ise Arjantin, Brezilya, Hindistan, Endonezya, Kenya, Meksika, Filipinler, Rusya, Güney Afrika, Tayland, Venezüella ve Vietnam oldu.

Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi (GWEC) ve IRENA tarafından yayınlanan 2020 tarihli “Rüzgar Enerjisi: Bir Cinsiyet Perspektifi” başlıklı rapor, kadınların küresel rüzgar enerjisi iş gücünün yalnızca yüzde 21’ini oluşturduğunu gösteriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler