1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Küresel sıcaklık artışında G20 belirleyici

Küresel sıcaklık artışında G20 belirleyici

G20 ülkelerinin 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmaları halinde yüzyılın sonundaki küresel sıcaklık artışının 1.7°C'ye kadar sınırlandırılabileceği kaydedildi. 

Küresel sıcaklık artışında G20 belirleyici

Enerji Günlüğü - G20 ülkelerinin 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmaları halinde yüzyılın sonundaki küresel sıcaklık artışının 1.7°C'ye kadar sınırlandırılabileceği kaydedildi. 

World Resources Institute (WRI) ve Climate Analytics tarafından bugün yayınlanan yeni araştırma, G20 ülkelerinin küresel sıcaklık artışını 1,5°C ile sınırlama üzerindeki çok önemli etkisini ortaya koyuyor.

Rapora göre, küresel sera gazı emisyonlarının %75'ine sebep olan G20 ülkeleri, mevcut iklim hedefleri ile yüzyılın sonuna kadar dünyada 2,4°C'lik bir sıcaklık artışına sebep olacak. Ancak bu ülkeler 2030 yılı için iddialı, 1,5°C hedefi ile uyumlu emisyon azaltım hedefleri belirler ve 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşırsa, yüzyılın sonundaki küresel sıcaklık artışı 1.7°C'ye kadar sınırlandırılabilir.

2020’LERDE EMİSYONLAR HIZLA FRENLENMELİ

Rapora göre aynı zamanda 2030 hedeflerinin güçlendirilmemesi durumda, ülkelerin 2030'dan sonra maliyet etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi mümkün olmayacak keskin emisyon azaltım uygulamalarına gitmeleri gerekiyor. Bu sebeple ülkelerin 2020'lerde emisyonlarını hızla frenlemesi gerektiği belirtiliyor.

Gelişmiş ülkelerin ayrıca, dünyanın Paris Anlaşması'nın iklim hedeflerine ulaşması için gelişmekte olan ülkelere finansman desteğini önemli ölçüde arttırması gerekiyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler