1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Küresel sondaj devi Valaris iflas etti

Küresel sondaj devi Valaris iflas etti

Dünyanın önde gelen sondaj şirketi Valaris, iflas başvurusunda bulundu.

Küresel sondaj devi Valaris iflas etti

Enerji Günlüğü - Dünyanın önde gelen sondaj şirketi Valaris, iflas başvurusunda bulundu.

Filo büyüklüğüne göre dünyanın en büyük offshore teçhizat sahibi olan Valaris Plc, 7 milyar dolarlık borç yükünü yeniden yapılandırmaya çalışırken iflas başvurusunda bulundu. Valaris’in iflası, petrol fiyatlarında küresel ölçekte gerçekleşen düşüşün görünen son etkisi oldu. 

Şirketten yapılan açıklamada, Valaris’in hisse sahiplerinin yarısıyla bağlayıcı bir yeniden yapılanma destek anlaşması imzaladığı bildirildi. İflas dilekçesinde şirkete ait yaklaşık 13 milyar dolarlık toplam varlıkları ile 7,85 milyar dolarlık toplam borçları listelendi. 

Valaris İcra Kurulu Başkanı Tom Burke, “Covid-19 salgınıyla şiddetlenen enerji sektöründeki önemli gerileme, sektördeki uzun süreli daralmaya uyum sağlayabilecek daha güçlü bir şirket yaratmak için bu adımı atmamızı gerektiriyor” dedi ve şirketin, iflas süresince müşterilerine hizmet vermeye kesintisiz devam etmeyi planladığını söyledi.

2019 yılında Ensco Plc ve Rowan Companies Plc’nin birleşmesiyle oluşturulan Londra merkezli Valaris’in iflasının, petrol fiyatlarında salgın nedeniyle artan düşüş eğiliminin derin su sondaj projelerini giderek zorlaştırmasına dayandığı değerlendiriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler