1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Küresel termal kömür ticareti azalacak

Küresel termal kömür ticareti azalacak

Enerji Günlüğü - Küresel termal kömür ticaretinde bu yıl geçen yıla göre yüzde 4,6 düşüş bekleniyor.Avustralya Sanayi ve Bilim Bakanlığı tahminlerine...

Küresel termal kömür ticareti azalacak

Enerji Günlüğü - Küresel termal kömür ticaretinde bu yıl geçen yıla göre yüzde 4,6 düşüş bekleniyor.

Avustralya Sanayi ve Bilim Bakanlığı tahminlerine göre, dünyanın en büyük kömür üreticisi ve tüketicisi ülke olan Çin'in kömür ithalatındaki keskin düşüşün etkisiyle küresel kömür ticaretinin bu yıl geçen yıla göre yüzde 4,6 azalarak 1,01 milyar tona gerilemesi bekleniyor.

Asya'nın kömür ithalatının yüzde 5,8 düşüş göstererek 718 milyon tona gerilemesi beklenirken, Avrupa'da yüzde 2,6 düşüşle 222 milyon tona gerileyeceği düşünülüyor.

Dünya Enerji Konseyi'nin araştırmalarına göre; dünya kanıtlanmış işletilebilir kömür rezervi toplam 861 milyar ton büyüklüğünde. Dünya kömür rezervlerinin en büyük kısmı (237,3 milyar ton) ABD'de yer almaktadır. ABD'yi 157 milyar ton ile Rusya Federasyonu ve 114,5 milyar ton ile Çin izlemektedir. Diğer kömür zengini ülkeler arasında; Avustralya (76,4 milyar ton), Hindistan (60,6 milyar ton), Almanya (40,7 milyar ton), Ukrayna (33,9 milyar ton), Kazakistan (33,6 milyar ton) ve Güney Afrika Cumhuriyeti (30,2 milyar ton) bulunmaktadır. Dolayısıyla, dünya kömür rezervlerinin %90'dan fazlası bu 9 ülkenin sınırları içinde yer almakta.

Önceki ve Sonraki Haberler