1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Küresel yüzer rüzgar kapasitesi 2050’ye kadar 2 bin kat büyüyebilir

Küresel yüzer rüzgar kapasitesi 2050’ye kadar 2 bin kat büyüyebilir

Küresel yüzer rüzgar enerjisi kapasitesinin 2050 yılına kadar 2 bin kat artarak dünya elektrik arzının yüzde 2’sini karşılayabileceği kaydedildi.

Küresel yüzer rüzgar kapasitesi 2050’ye kadar 2 bin kat büyüyebilir

Enerji Günlüğü - Küresel yüzer rüzgar enerjisi kapasitesinin 2050 yılına kadar 2 bin kattan fazla artarak dünya elektrik arzının yüzde 2’sini karşılayabileceği kaydedildi.

Norveç merkezli enerji danışmanlığı şirketi DNV GL, küresel yüzer rüzgar enerjisi kapasitesinin 2050 yılına kadar muhtemelen 2.000 kattan fazla artacağını öngörüyor. Şirketin yaptığı son çalışmaya göre, yüzer rüzgar enerjisi kurulu kapasitesi mevcut 100 MW seviyesinden yüzyılın ortasına kadar 250 bin MW'a yükselecek. Yüzer rüzgar sektöründe maliyetlerin de o zamana kadar yüzde 70 oranında düşerek megavatsaat başına ortalama 40 Euro’ya düşmesi bekleniyor. 

DNV GL, bu büyümenin gerçekleşmesi için, daha kapsamlı endüstri standartlarına ve paydaş güvenini oluşturmak ve gerekli yatırımdan yararlanmaya yardımcı olmak için risk yönetimine ihtiyaç duyulacağını belirtiyor.

YÜZER RES’LER DÜNYA ELEKTRİK ARZININ %2’SİNİ KARŞILAYABİLİR

Gelişen teknolojinin dünya çapında enerji sistemlerinin karbondan arındırılmasında önemli bir rol oynayacağına dikkat çeken çalışma, geleneksel rüzgar altyapısının aksine herhangi bir su derinliğine inşa edilebilen yüzer rüzgar türbinlerinin 2050 yılına kadar dünyanın elektrik arzının yaklaşık % 2’sini karşılayabileceğini belirtiyor. Ayrıca, Asya-Pasifik bölgesindeki mega şehirlere yenilenebilir enerji ile güç sağlamak için yüzer rüzgar santrallerinin büyük bir fırsat sağladığı da belirtiliyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler