1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kürt petrolü için borular test ediliyor

Kürt petrolü için borular test ediliyor

Enerji Günlüğü - Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi'nin idaresindeki bölgede üretilen petrolün Türkiye'e ihracatı için, boru hatlarında test amaçlı...

Kürt petrolü için borular test ediliyor

Enerji Günlüğü - Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi'nin idaresindeki bölgede üretilen petrolün Türkiye'e ihracatı için, boru hatlarında test amaçlı petrol akışı başladı.

Ankara ile Erbil arasında varılan ve Bağdat'ın da onay vermesi beklenen mutabakat çerçevesinde bölgeden Türkiye'ye petrol ihracı için gün sayılıyor.

Bölgede üretilen petrolü Akdeniz kıyısına, Ceyhan'a ulaştıracak boru hatlarında test amaçlı petrol akışı geçtiğimiz hafta başladı. Elde edilen sonuçlara göre, boru hattının ihracata başlamak için henüz yetersiz olduğu ileri sürüldü. Bu iddianın, Bağdat-Erbil-Ankara üçgeninde tam bir uzlaşmaya varılmadan petrol ihracatına başlanmayacağı mesajı verme amacı taşıdığı tahmin ediliyor.

Türkiye ile Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi arasında, bölgedeki hidrokarbon kaynaklarının aranması, çıkarılması ve dünyaya pazarlanması konularını kapsayan sözleşmeler imzalanmıştı. Merkezi Irak hükümeti ise kendi inisiyatifi dışında bu konuda adımlar atılmasına karşı olduğu mesajını vermiş, Ankara ise Bağdat'ın rızasının alınacağını açıklamıştı

Önceki ve Sonraki Haberler