1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kürt petrolü Türkiye’ye daha çok akacak

Kürt petrolü Türkiye’ye daha çok akacak

Enerji Günlüğü - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi önümüzdeki günlerde Türkiye'ye pompaladığı petrol miktarını günde 250 bin varile çıkaracak.Irak...

Kürt petrolü Türkiye’ye daha çok akacak

Enerji Günlüğü - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi önümüzdeki günlerde Türkiye'ye pompaladığı petrol miktarını günde 250 bin varile çıkaracak.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Doğal Kaynaklar (Petrol) Bakanı Aşti Hawrami, önümüzdeki günlerde Türkiye'ye günde 250 bin varil petrol göndermeye başlayacaklarını açıkladı.

Günde 100 ile 120 bin varil petrolün şu anda Türkiye'ye gönderildiğini belirten Hawrami, yılsonuna kadar günde 500 bin varil petrolü ihraç etme seviyesine ulaşacaklarını ifade etti.

BAĞDAT HÜKÜMETİNE RAĞMEN BAŞARI

Hawrami, şu ana kadar Türkiye'ye gönderilen petrolden 6 ile 7 milyon varillik kısmının satıldığını, Bağdat merkezli hükümetin baskılarına rağmen bu seviyeye ulaşılmaları bir başarı olduğunu dile getirdi.

TEXAS MAHKEMESİ KARARI YAKINDA

Hawrami, Texas Mahkemesi'nde hukuki sürecin devam ettiğini ve önümüzdeki günlerde davanın bir sonuca ulaşacağını hatırlatarak, Texas Mahkemesi'ne iyi avukatlar gönderdiklerini ve kararın lehlerine sonuçlanacağından emin olduğunu aktardı.

Geçtiğimiz günlerde Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin bir milyon varil petrolünü taşıyan gemi ABD'nin Texas eyaleti açıklarına ulaşmıştı. Ancak Texas Mahkemesi'ne başvuran Bağdat Hükümetinin şikayeti üzerine geminin ilerleyişi durdurulmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler