1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kürt Yönetimi Bağdat’ın maaş önerisini yeterli bulmadı

Kürt Yönetimi Bağdat’ın maaş önerisini yeterli bulmadı

Enerji Günlüğü - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Bağdat yönetiminin ödemeyi önerdiği memur maaşlarının yeterli olmadığını açıkladı.IKBY...

Kürt Yönetimi Bağdat’ın maaş önerisini yeterli bulmadı

Enerji Günlüğü - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Bağdat yönetiminin ödemeyi önerdiği memur maaşlarının yeterli olmadığını açıkladı.

IKBY Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Irak Merkezi Hükümeti tarafından memur maaşları için önerilen 368 milyon doların memur maaşı giderlerinin yüzde 40 altında kaldığını ve bu rakamın yeterli olmayacağını açıkladı. Bakanlık tarafından, Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin “petrol gelirlerinin kendi kontrollerine geçmesi halinde memur maaşlarını ödeyeceklerini” duyurmasının ardından yapılan açıklamada, “Bağdat, IKBY’deki memur maaşlarının ödenmesi için 368 milyon dolar teklif ediyor. Ancak IKBY’nin aylık memur maaş gideri 732 milyon dolar.” denildi.

Bağdat’ın bir memur için aylık sadece 370 dolar ödeme yapacağı belirtilen açıklamada, buna “Peşmerge, güvenlik görevlileri ve emekli polislerin maaşlarının dahil edilmediği” kaydedildi.

IKBY’nin 25 Eylül’de gerçekleştirdiği bağımsızlık referandumu nedeniyle Irak Parlamentosu, geçen Çarşamba günü bir dizi yaptırım kararı almıştı. Irak Başbakanı Haydar Abadi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) elde ettiği petrol gelirlerinin Bağdat merkezi hükümetine aktarılması konusunda ısrar ediyor ve bu gelirlerin IKBY'deki Kürt memurların maaşlarını ödemek için kullanılacağını söylüyor. Irak merkezi hükümeti, Ocak 2014’ten bu yana IKBY’nin bağımsız bir şekilde petrol ihraç etmesi nedeniyle bütçeden payını ve memur maaşlarını göndermiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler