1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kürt yönetimi petrol satmada kararlı

Kürt yönetimi petrol satmada kararlı

Enerji Günlüğü - Neçirvan Barzani, Irak merkezi yönetimi ile anlaşma sağlanamaması halinde bile petrolü satma konusunda kararlı olduklarını belirtti.Dışişleri...

Kürt yönetimi petrol satmada kararlı

Enerji Günlüğü - Neçirvan Barzani, Irak merkezi yönetimi ile anlaşma sağlanamaması halinde bile petrolü satma konusunda kararlı olduklarını belirtti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Van’da yaptığı görüşmeden sonra Ankara’ya geçerek Başbakan ile görüşen Irak Kürdistan Bölgesel Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani’nin, Bağdat’ın onayı alınamasa bile K. Irak petrolünü satmakta kararlı olduklarını söylediği öğrenildi.

Neçirvan Barzani, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlık Resmi Konutu’nda kabul edildi. Yaklaşık iki saat süren Görüşmede, Erbil ile Bağdat arasında anlaşmaya varılmaması halinde Türkiye’ye boru hattı aracılığıyla petrol akıtılması konusunda ortak irade oluştuğu öğrenildi.

Görüşmede ağırlıklı olarak Bağdat ve Erbil arasında devam eden petrol krizi ve çözüm sürecine yönelik sorunlar ve çözüm sürecinde ortaya çıkan sorunların aşılmasına yönelik Kürt yönetiminin seçimler sonrası yapacağı katkıların ele alındığı öğrenildi.

Başbakanlık Resmi Konutu’ndaki görüşmede Başbakan Erdoğan, Kuzey Irak’a açılacak dört sınır kapısının toplumsal ilişkileri sağlamlaştıracağını ve sınır ilçelerinin ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi. Kürt petrolünün satılması halinde Türkiye’nin yılda 3 milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler