1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kürt Yönetimi`nden Genel Enerji`ye petrol ödemesi

Kürt Yönetimi`nden Genel Enerji`ye petrol ödemesi

Enerji Günlüğü - Genel Enerji Irak'ta bulunan Tak Tak petrol sahasındaki çalışmaları sonucunda dördüncü ödemesini aldı.Genel Enerji, Kuzey Irak Bölgesel...

Kürt Yönetimi`nden Genel Enerji`ye petrol ödemesi

Enerji Günlüğü - Genel Enerji Irak'ta bulunan Tak Tak petrol sahasındaki çalışmaları sonucunda dördüncü ödemesini aldı.

Genel Enerji, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi sınırları içinde bulunan Tak Tak petrol sahasındaki ham petrol üretiminden dördüncü ödemeyi aldıklarını açıkladı.

Açıklamaya göre, Kürt hükümeti boru hatlarıyla iletilen ham petrol için dördüncü ödeme olarak 30 milyon Dolar aktardı ve Genel Enerji'nin bu ödeme içindeki payı 16.5 milyon Dolar.

Kürt Yönetimi sahayı işleten şirketlere Eylül ayından itibaren düzenli aylık ödeme yapıyor ve 2016 yılı içinde ödemelerini arttırmayı planlıyor.

2011'de İngiliz Vallares ile birleşmesinin ardından "Genel Energy Plc" adını alan ve Türkiye'den Londra Borsası'na kote olan ilk Türk şirketi olma özelliğini taşıyan Genel Enerji'nin yüzde 44'üne sahip olduğu Kuzey Irak'taki Tak Tak sahasında ve yüzde 25'ine sahip olduğu Tavke sahalarında ortalama 1,3 milyar varil petrol rezervi olduğu, toplam rezervin yaklaşık 1,8 milyar varile kadar çıkabileceği tahmin ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler